Prabu Siliwangi

Sesampune Prabu Siliwangi merad sekeluwarga wadya sentana nipun, sanalika maksih wonten putri ingkang katilar boten kabakta ngahiyang, Nyimas Ratu Mandhapasari…. piyambeke kelangkung ngungun rehning pajajaran musnah, lantaran boten purun ngagem agama selam ingkang enggal. Kacatur sing kawit purwaneng kuna, adhat mukakat ipun raja pajajaran yen manggih wewirang mangka rangkad merad ngahiyang sakanca bala kaluwargane….

Nyimas Ratu angraos anggregit marang Ratu Santang, karanten den enggep minangka sabab-musabab musnah ipun pajajaran. Samangke piyambeke sowan dhumateng arsa nipun Ki Ajar Sukarsa ingkang dedepok ing Gunung Padang, kenging sang mahayogi dipun pepajar yen ing benjang turun nipun Ratu Santang bakal kawalesan saking trah ipun Nyimas Ratu Mandapasari, nanging kedah ngangge sarana laku tapa…

Supaya piyambeke tapabara ing saandhape Pucang kang wraksa (wit pucang) ingkang karambatan tetanduran suruh, benjang Nyimas saged lukar saka tapabrangta nipun yen wonten keliang suruh ingkang tibeng ing pangkonan nipun. Nuli godhong punika supaya kersa dinaharan. Lah mangke bakal ngandut garbini serta babaraken siwi putri endhah sulistiya ing warni lan kapaparab Nyimas Dewi Tandhuran…

Benjang Nyimas putri kagarwa dening bangsa walandhi, sanak turun nipun bakal nglindih nagari carbon ing samangkin…… cerita disarikan dari NASKAH BABAD

bersama Ki Purbaya, Muhamad Mukhtar Zaedin, Kang Yana Cikedung, Kang Ewokz, Kangato Tour Dan Pariwisata, Urip Sucipto, Adnan Murya, Tandi Skober, Panji Darussalam, Meneer Panqi…

di tulis oleh: Tarka Hanacarakajawa (https://www.facebook.com/groups/carubannagari/)

Diterbitkan oleh

Muhamad Mukhtar Zaedin

Pengurus Pusat Konservasi dan Pemanfaatan Naskah Klasik Cirebon

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s